Boek direct

Van Blanckendaell Park

Het Van Blanckendaell Park, gelegen in Tuitjenhorn, Noord-Holland is een klein dierenpark met ongeveer zeventig diersoorten. In het Van Blanckendaell Park zijn naast dieren ook een grote speeltuin met draaimolen en parktreintje, een Hollands boerenmuseum en een restaurant te vinden. 

Het Van Blanckendaell Park bestaat uit twee delen, de één gelegen achter een fabriekshal, de ander grenzend aan het dorp. De twee delen zijn elkaar verbonden door een brug. In het park bevinden zich verschillende volières voor vogels, enkele kooien voor primaten en kleine roofdieren en diverse perken voor hoefdieren, als damhert, lama's, sikahert, grote zebra en dwergezels. Er is ook een groot verblijf voor de nandoe, kamelen en watusirunderen.

Een aantal roofvogelsoorten, waaronder de Amerikaanse zeearend en de woestijnbuizerd, wordt gehouden in volières grenzend aan de fabriekshal. Pelikanen, humboldtpinguïns en flamingo's bewonen enkele vijvers in het Van Blanckendaell Park. In een grote volière wordt een groot aantal watervogels gehouden, zoals kraanvogels, eenden, de Indische gans, ibissen en ooievaars. Verder worden verschillende tropische vogelsoorten gehouden. De hoefdieren die gehouden worden in het Van Blanckendaell Park zijn onder meer penseelzwijnen, algazels, herten, zebra's, kamelen en lama's. 

Bezoek de website

Omgeving overzicht