Attracties en musea

Op zoek naar een spannend dagje uit? Of liever toch iets cultureels verantwoord? In de omgeving is er in ieder geval voor iedereen genoeg te beleven.

Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell

Afgedankte leeuwen, bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s en rondspringende wallaby’s. Dierenpark Hoenderdaell laat bezoekers kennismaken met verschillende soorten dieren – waarvan sommige ook vrij door het dierenpark lopen.

Attractiepark de Goudvis

Attractiepark de Goudvis

Attractiepark de Goudvis in Sint Maartenszee biedt speelplezier voor elk weer. Met een grote oud-hollandse buitenspeeltuin en 3 overdekte speelparadijzen is er voor elk wat wils.

Stoommachine museum

Stoommachine museum

Het museum is gevestigd in het voormalige stoomgemaal “Vier Noorder Koggen” aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is bijna 150 jaar oud en werkt nog steeds!

Van Blanckendaell Park

Van Blanckendaell Park

Het Van Blanckendaell Park, gelegen in Tuitjenhorn, Noord-Holland is een klein dierenpark met ongeveer zeventig diersoorten. In het Van Blanckendaell Park zijn naast dieren ook een grote speeltuin met draaimolen en parktreintje, een Hollands boerenmuseum en een restaurant te vinden.

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen brengt de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden.

Omgeving overzicht